E, nemate pojma. Film jeste bio obrada crtaca, a ne verni prikaz istog u live-action, ali nije totalno sranje. Dolph jeste suvishe drven, ostali glumci su vishe nego OK, dok su Frank Langela kao Skeletor i Meg Foster kao Evil-Lyn perfektno odradili posao. Ko je gledao crtanu seriju, zna da je Skeletor bio vise trapava smetnja koji tu i tamo uradi nesto opasno po drage nam heroje. U filmu je Skeletor odmah na pocetku uspeo da osvoji Castle Grayskull i zarobi charobnicu. Svaka chast Franku na njegovom Skeletoru.
I dok ce mnogi kritikovati izgled kostima u filmu, ja nemam nista protiv njih, smatram da su sasvim primereni. Sam milje crtane serije je fantasy-SF, kao i film. Ali stvar je u tome sto je u crtanom to objashnjeno (u stvari nije objashnjeno, vec je to nesto sto je kasnije razmatrano i vecina fanova ga je prihvatila) time da je u relativno dalekoj proslosti zivela napredna civilizacija i da su stvari napredne tehnologije tek ostavstina, koje se koriste uz ne bas mnogo razumevanja kako rade (chast izuzecima kao sto je Man-at-arms i Beastman (valjda bese Beastman sto se tiche negativaca)). U filmu je to drugachije, jeste fantasy-SF, ali je tehnoloski nivo mnogo razvijeniji, i tehnologija je skoro svima dostupna (Gvildor i njegov kljuch, laserske puske, lebdece "daske" i ostale hover letelice.). Moglo bi se reci da je cyber-steampunk.
Jedine mane su po meni drvena gluma glavnog glumca i scenario koji je radnju smestio na zemlju i prakticno glavnim likovima napravio par klinaca sa Zemlje. Na sve ostalo apsolutno nemam zamerki. Scenografija, kostimi, akcija...mislim da je sve to odlichno uradjeno.
I da ne zaboravim - James Tolkan. Ubedljivo je naj-faca.
This post has been edited by Razorclaw: 08 January 2009 - 03:17 PM