crtaci.info: Preporuka knjiga za decu... - crtaci.info

Jump to content

Share Topic:   twitter del-icio-us digg email facebook google reddit stumbleupon
  • (2 Pages)
  • +
  • 1
  • 2

Preporuka knjiga za decu...

#21 User is offline   jelena Icon

• Icon
  • Group: Administrator
Ko je sasvim, potpuno sasvim najbolji dasa?!

Posted 20 December 2009 - 06:28 PM

Patak bas mi je zao sto si morao pribeci spajanju svog paceta sa Mono i Manjana (gubim se u padezima). U poslednje vreme mnoge manje izdavacke kuce su se spojile sa nekim drugima, ili su jednostavno prodate ( Okean je otisao pod Carobnu knjigu, sad Pace... :( ). Ali ako je tako bolje za tebe onda, ziveli :happy0065:
Samo donesi nam jos dobrih knjiga poput "Brežuljka" :D

Jel mozes da mi kazes koje su to knjige od Kornelije izdate od strane Narodne knjige?

@Taz: Gde ste nasli tog zmaja? Odlican je. Nisam videla to nigde, za sad. Btw, "Igre prestola" su malo surove i preobimne za decu, bar po nekom mom misljenju ;)
Posted Image
0

#22 User is offline   papataz Icon

• Leti kokosh a letis i ti... :D
  • Icon
  • Group: VIP

Posted 20 December 2009 - 06:57 PM

Jeco, uvoznik ovih zmajeva je opet "Magaza"... Joca ima zadatak da u BGu nadje njihovu maloprodaju kad se vreme malo prolepsa, pa da krenemo u raid tamo na TFse :D. Taman mozes i ti sa nama po zmaja! :lol:

[Veliki Strumpf]"Ali ja sam vas poslao po strumpfberike, a ne po zmaja![/Veliki Strumpf]

:lol:
My name is Wilson. Wade Wilson. I'm a dick. A private dick. A DETECTIVE! Never mind...
0

#23 User is offline   ruznipatak Icon

• Group: Korisnik
  • Omiljeni crtać:Ima ih vise
Da li ćeš ikada odrasti, mali veseljače?

Posted 20 December 2009 - 09:40 PM

Jeci
Gospodar lopova, i Ловци на духове на леденом трагу : са цртежима ауторке - obe u izdanju Narodne knjige.

Joj iz tvojih usta u ... I ja se duboko nadam da cu uspeti da izguram da prevodi i oprema i dalje ostanu na nivou. Kao i da imam mogucnost biranja KNJIZEVNIH prevodilaca. Veoma je lepo raditi knjige kada ih prevode Zoran i Ivana Paunovic, Spomenka Krajcevic, Mirjana Popovic...
(eto tu mala digresija - Knjige Judy Moody su bile na razmatranju u nekoliko izdavackih kuca i ljudi su odustali jer su prevodiocu tvrdili da je neprevodivo! E a kada su se pravi prevodioci uhvatili toga nasatala je Caca Faca koja je jedna od najboljih drugarica ne malom broju devojcica u Srbiji. Isto tako su me ismejali kada sam odlucio da prevedem knjige engleskog celiste o klasicnim kompozitorima... Klasika u Srbiji - nemoguce! E pa moguce je. Naravno autor se veoma slatko igrao s teskom materijom - kako deci pribliziti zivote klasicnih kompozitora kada su svi nesto ili ludi ili poluludi! E pa kada jos to prevedu vrckavi prevodioci dobije se nesto sto je fantasticno!)
Mislim da cete uzivati u do sada neobjavljenim pricama Mihaela Endea. JOj ja sada citam poslednji put pred stampanje... i beskrajno se zabavljam!
A eto potrudicu se i da se nastavi cela ta serija ologija koju je Mono i Manjana lepo zapocela.

A za Plavu pticu... pa ako oni ne budu hteli a sve sam uvereniji da nece... ima ko hoce da je obnovi ili nastavi cak!

Bicu slobodan da Vam ovde preporucim svaku valjanu kjnigu koju iscitam - ako ne tusim previse!
2

#24 User is offline   ZmYchE Icon

• ~ * Fire Woman * ~
  • Icon
  • Omiljeni crtać:Flight Of Dragons

Posted 20 December 2009 - 10:28 PM

Sto se tice Mono i Manjane, ja imam lepa misljenja o njima i njihovim knjigama, iako su cene "malo po usima" ono vredi i imati u cuvati jer to su knjige koje mogu da predju iz generacije u generaciju i to dobro ocuvane :D

Moja mila zmajologija... :D
ToonZine 5 uskoro online!
0

#25 User is offline   jelena Icon

• Icon

Posted 21 December 2009 - 10:47 PM

Evo jos jedne moje preporuke za onu malo stariju decu, koja polako, ali sigurno, prave prve svoje korake ka fantastici :)

BELA, Ane i Edvarda Sifreta, blagi dark fantasy o cudnoj lutki, obajvljena jednom, davno, u Plavoj ptici. Davno sam je citala, kao kroz maglu se secam radnje, ali se ne bih usudila da je prepricam.

Posted Image

Izdavac je Ukronija :)
Posted Image
0

#26 User is offline   ruznipatak Icon

Posted 22 December 2009 - 11:55 AM

A evo i jedne moje. Ajd da preporucimo i nesto sto nije s engleskog govornog podrucja...
Citao sam mojim devojcicama... i uzivali smo.

DOŽIVLJAJI JULIJANE KARAVAJEVE

Darja Vardenburg
Posted Image

Izdavac je Laguna.
1

#27 User is offline   ruznipatak Icon

Posted 25 December 2009 - 06:24 PM

Zar opet ja? :ashamed3:

Ali evo pre neki dan zbog pisanja pogovora za neku moju knjigu uspostavih kontakt s Vesnom Aleksic. I naravno bacih se na citanje njenih knjiga koje nisam procitao.

Pa eto preporuka...

Цимет меда | Весна Алексић

Шта је све потребно да једна девојчица, кад то пожели, буде Пепељуга, и Снежана, и Златокоса, и принцеза на зрну грашка, и било која друга принцеза из бајке? Ништа посебно – само медведић боје цимета, с капутићем, лептир-машном и прогорелом шапицом, и баба која све разуме, за разлику од других одраслих, који ама баш ништа не знају.

Posted Image

pa eto uzivajte!!
1

#28 User is offline   jelena Icon

• Icon

Posted 26 December 2009 - 09:33 PM

Danas su me ove knjige odusevile :)

MITOLOGIJA (Mono i Manjana)

Posted Image

Bogovi, heroji i čudovišta antičke Grčke u petoj knjizi iz serijala Gusarenje, Zmajologija, Čarobnjaštvo i Egiptologija.
U ovoj knjizi se nalaze najpoznatiji mitovi stare Grčke. Saznajte kako su stvarani bogovi, koja su najopasnija čudovišta antičkog sveta, kakve su moći imali određeni vladari, koje bitke su bile najopasnije... Osnove grčkog alfabeta odgonetnuće vam značenja neobičnih slova i naučiti vas kako su se pozdravljali stari Grci, ali i kako to danas da uradite na grčkom jeziku. Uz mape Grčke krenite na uzbudljivo putovanje na kome vas čeka mnogo iznenađenja. Samo dobro razmislite pre nego što pohitate da otvorite Pandorinu kutiju.

EGIPTOLOGIJA (Mono i Manjana)

Posted Image

Još niste posetili Egipat, iako silno želite? Nema problema! Uz knjigu Egiptologija možete odmah da krenete u potragu za Ozirisovom grobnicom, otputujete u Kairo, obiđete egipatski muzej i vidite zlatne narukvice kraljice Ahotep, prašnjave grobnice, kitnjaste hramove... Možete i da se popnete do visoravni Gize gde se nalaze čuvene piramide, a ako imate sreće možda očiste Sfingu od peska pa je ugledate u punom sjaju... Uz ovu knjigu ćete naučiti i kako da tumačite hijeroglife, o čemu govori egipatska Knjiga mrtvih, kao i kako su nastajale mumije. Za one neustrašive tu je i uzorak zavoja za uvijanje mumije.
Očaravajući (i izmišljen) vodič kroz drevni Egipat u vidu dnevnika Emili Sends, koja je 1926. godine povela ekspediciju uz Nil u potrazi za izgubljenom Ozirisovom grobnicom.

IZGUBLJENI SVETOVI (Mono i Manjana)
Džon Hau

Posted Image

Čuveni ilustrator Tolkinovih dela, Džon Hau, zaplovio je kroz tajne istorije da bi na svetlost dana izneo gradove skrivene u dubinama zemlje ili u zagonetnoj prošlosti. Njegove mudre reči i čudesne ilustracije dale su izgubljenim svetovima još jednu priliku da ožive.

Atlas dinosaurusa (Profil Knjiga)
Malam, Džon

Posted Image

Zapanjujuće providne stranice sa skeletima dinosaurusa i poklon CD-ROM pomoći će vam da se upoznate sa najveličanstvenijim stvorenjima koja su ikad živela na Zemlji, među kojima se nalazi, na primer, Allosaurus, neustrašivi mesojed iz razdoblja Jure.

Kada pokrenete interaktivni CD-ROM, otkrićete kako su se dinosaurusi kretali, kako su izgledali i kako su se služili sa svojim zastrašujućim čeljustima.

Istražite praistorijske kontinente i saznajte kako je svet izgledao pre mnogo miliona godina.

Saznajte kako su i gde živeli dinosaurusi i druga praistorijska bića.

Istražujući praistorijske kontinente prikazane u knjizi otkrijte kako je svet izgledao pre više miliona godina. Knjiga će vam otkriti koji su dinosaurusi živeli na kom kontinentu, šta njihovo ime znači, koliko su bili veliki, kako su se hranili, kako je izgledala Zemlja u njihovo vrijeme.

Enciklopedija fantasticnih bića (Logos Art)

Posted Image

Enciklopedija fantastičnih bića povešće vas tajanstvenom zemljom narodnih predanja i fantastike. Upoznaćete mitska bića, neobične zveri i nestašne male ljude, ali i sablasne duhove i krvožedne vampire. Otkrijte kako je magična moć priča tim bićima vekovima omogućavala da žive u mašti ljudi širom sveta i kako su i dalje obavijena misterijama i predrasudama.
Posted Image
2

#29 User is online   ikazuchi Icon

• La Derničre Zetman
  • Icon
  • Group: VIP Gold
Dozvolite da se predstavim Pera Kojot - genije!

Posted 21 January 2010 - 10:41 AM

The Little Prince, The Giving Tree i The Missing Piece
I want something good to die for
To make it beautiful to live.
0

#30 User is offline   papataz Icon

• Leti kokosh a letis i ti... :D
  • Icon
  • Group: VIP

Posted 21 January 2010 - 10:52 AM

"Dobro drvo" - prica o tome kako treba da pustis onoga koga volis da te gazi i iskoristava do smrti :P.

Mene ta knjiga nenormalno deprimira.
My name is Wilson. Wade Wilson. I'm a dick. A private dick. A DETECTIVE! Never mind...
0

#31 User is offline   Scream Icon

• Povučeni Playboy :)
  • Icon
  • Group: Text tim
Dozvolite da se predstavim Pera Kojot - genije!

Posted 27 January 2010 - 01:31 PM

A zaboraviste dve legendarne!

Posted Image

Posted Image

I jos preporucujem "Karbonel, kralj macaka"-

http://en.wikipedia....ing_of_the_Cats

Svaku sam procitao za dva dana

This post has been edited by Scream: 27 January 2010 - 01:33 PM

O Džo, o divni Džo! Ti nisi to zaslužio!
1

#32 User is offline   DragonLady Icon

Posted 31 January 2010 - 10:09 PM

A SADA NESTO SASVIM DRUGACIJE..

Nekada davno..(*salim se bilo je to pre 10 godina, ali izgleda kao praistorija..) imala sam srecu da cuvam dva klinca jedne sestrine prijateljice: Bobu od 6 godina i Misu od 4. Sa Misom sam se odmah nasla, ali sam sa Bobom imala poprilicno problema..Naime u svim igrama koje sam smisljala on je zeleo da bude > Onaj koji rusi, Onaj koji ubija, Onaj koji unistava...itd...Trebala mi je citava vecnost, mnogo maste i strpljenja, da mu objasnim da u igrama kojih se igramo dok sam ja tu ne postoji nikakav Zloca koji ce sve da razori i da ne postoje nikakve borbe...

Ne zelim sada da pisem o tome koji razlozi su bili uzrok takvom njegovom ponasanju, niti kako smo na kraju dosli do resenja...Ali zelim da kazem da me je to sjajno iskustvo podsetilo na ono cega sam dugo bila svesna >
Stereotipi opterecuju i deformisu zdravo razmisljanje! Pogotovo sterotipi tipa Ultimativno dobro - Ultimativno zlo, a u borbi je sve dozvoljeno..jer koju god stranu stereotipa da odabere osoba, uvek je izabrala pogresnu!

Da skratim. Ne volim price u kojima se forsira prinicp Dobra i Zla i ne volim nikakve borbe!

Uh..pa gde me je to odvelo?

U jedan svet u kojem borba i "istrebljenje" druge strane nije potrebno da bi prica bila zabavna ili da bi imala srecan kraj.

Ima sjajnih pisaca koji su razumeli/prepoznali potrebu da se kreira takav jedan svet...

Za pocetak preporucujem dva autora jer jednostavno ne mogu da se odlucim koji mi je drazi...

1. A.A. Mlin ciji junak je Vini Pu, *izdao Plato http://www.plato.rs/...a-Vini-Pu-56198

2. Ton Telehen - Pisma nikom drugom...izdala Dejadora http://www.dejadora....nikomdrugom.htm

Pua, vec sigurno znate. A evo kako ta pisma izgledaju.

"Dragi puzu,
mogu li da vas zamolim da jednom zajedno plesemo,
i to gore, na vasoj kucici? Samo nekoliko koraka?
To je moja najveca zelja.
Ja cu vrlo oprezno plesati, tako da necemo
propasti kroz vas krov. To vam obecavam.
Ali, to nikada ne mozemo sasvim sigurno znati.
Slon

Dragi slone,
hvala vam na pismu.,
Jednom cu sigurno zeleti da plesem sa vama,
na mom krovu, kasnije. To gotovo sigurno znam.
MIslim da umeme veoma lepo da plesem.
Ali, zasad mi nazalost nije bas zgodno.

Puz"

SAd probajte da se ne nasmejete.

This post has been edited by DragonLady: 31 January 2010 - 10:10 PM

1

#33 User is offline   ruznipatak Icon

Posted 3 weeks ago

Hvala puuuno! Odlicne preporuke!

Tona Telehena sam citao jos dok ga je izdavao novosadski Prometej... cini mi se da se knjiga zvala "Nedostajati".
0

• (2 Pages)
  • +
  • 1
  • 2

Fast Reply

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users