crtaci.info: Sudbina starih RTB crtaca? - crtaci.info

Jump to content

• (22 Pages)
  • +
  • « First
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Sudbina starih RTB crtaca? Rate Topic: ***** 2 Votes

#381 User is offline   perica799429 

• Group: Korisnik
  • Omiljeni crtać:pera detlic

Posted 17 January 2009 - 12:40 AM

Skinuo sam pre vise od mesec dana crtace iz teme Looney Tunes i tek danas ih pogledao natenane. Malo je reci da sam razocaran, zar je bilo potrebno ono "zigosanje", to je po meni jos jedan vid unistavanja i srozavanja kvaliteta radi jeftine reklame ! Sta bi bilo da su obelezeni imenom torrent sajta odakle su skinuti, stavili bi znak na levu stranu ? Sramota, mozda je i bolje da su svi izgoreli...
0

#382 User is online   AcaRadio 

• Sound manipulator
  • Group: Administrator
  • Omiljeni crtać:Tom & Jerry

Posted 17 January 2009 - 12:47 AM

Bilo je potrebno i nema apsolutno nikakve veze sa nekom "reklamom". Jednostavno, to je nacin da drugi forumi i sajtovi ne plasiraju nas materijal (tj. ono smo mi ovde skupljali, skidali sa kaseta i obradjivali) kao svoj.

View Postperica799429, on Jan 17 2009, 12:40 AM, said:

Sramota, mozda je i bolje da su svi izgoreli...

Kome smeta, ne mora da skida.

This post has been edited by AcaRadio: 17 January 2009 - 12:51 AM

Posted Image
4

#383 User is offline   perica799429 

Posted 17 January 2009 - 12:56 AM

View PostAcaRadio, on Jan 17 2009, 12:47 AM, said:

Bilo je potrebno i nema apsolutno nikakve veze sa nekom "reklamom". Jednostavno, to je nacin da drugi forumi i sajtovi ne plasiraju nas materijal (tj. ono smo mi ovde skupljali, skidali sa kaseta i obradjivali) kao svoj.

Verovatno si propustio u mojoj poruci da procitas da su ovi isti crtaci skinuti sa nekog od dva najjaca domaca torrent sajta (nisam pisao imena jer znam da ce biti obrisana), vrte se na njima vec neko vreme i sad imas na jednom torrent sa Duskom Dugouskom 4,29GB, identicni crtaci samo BEZ reklama. Ako ste ih vi ripovali, to bi bilo nemoguce, zar ne ?

EDIT: sad videh zahvalnice za tvoju poruku, mozda bandovic moze malo blize da ti kaze odakle su crtaci, znam da je sigurno clan na jednom od ta dva sajta, a ako se ne varam, onda je na oba...

This post has been edited by perica799429: 17 January 2009 - 01:00 AM

0

#384 User is offline   ana019 

• Đubretar foruma
  • Group: Moderator
  • Omiljeni crtać:Monsters, Inc.

Posted 17 January 2009 - 01:00 AM

Upravo je o tome ovde rec... tamo se vrte par meseci, a na forumu je tema otvorena 13. marta 2008 :blink:
Sta mislis ko je radio crtace (pa ih odradjivao ponovo bas zbog tog trakera)?

EDIT: Tema na forumu otvorena 13. marta, a koliko je trebalo da se crtaci odrade?

This post has been edited by ana019: 17 January 2009 - 01:01 AM

Mačka se uvek dočeka na noge, hleb uvek pada na namazanu stranu.
Ako zalepimo mačku za hleb, ona će lebdeti u kvantnoj neodređenosti.
0

#385 User is online   AcaRadio 

• Sound manipulator

Posted 17 January 2009 - 01:05 AM

sad imas na jednom torrent sa Duskom Dugouskom 4,29GB

Skoro sve RTB sinhronizacije LT crtaca koje kruze internetom poticu sa ovog foruma i prvo su se ovde pojavile.
Kada su prvi put postavljeni ovde, isli su bez logotipa (sto je bio prilican propust sa nase strane za tako veliki projekat). Pre nekoliko meseci, kada se na jednom forumu pojavio kompletan copy-paste nase download sekcije, bilo je potrebno staviti tacku na to, tako da su Looney Tunes crtaci reuploadovani sa logotipom...a svaki naredni (novi) crtac je radjen sa logotipom.

View Postana019, on Jan 17 2009, 01:00 AM, said:

tamo se vrte par meseci, a na forumu je tema otvorena 13. marta 2008

...a pre toga, ti crtaci su bili rasporedjeni u vise tema u nasoj download sekciji...Bandovic ih je sve skupio na jedno mesto, tj. napravio veliku LT temu.
Dakle, Looney Tunes crtaci su poceli da se rade otprilike ovde pre godinu i po dana, malo po malo, kako je stizao materijal sa raznih VHS kaseta i drugiih medija.

This post has been edited by AcaRadio: 17 January 2009 - 01:09 AM

Posted Image
2

#386 User is offline   perica799429 

Posted 17 January 2009 - 01:15 AM

Ama ljudi, nisam dosao ovde da se raspravljam sa vama sta je starije, kokoska ili jaje, zar svi nismo tu da delimo, jeli bitno ko je prvi upload-ovao materijal na koji uopste NEMAMO autorska prava ? Zar nije to cilj svih ovih sajtova i foruma ? Na gore dva pomenuta sajta je strogo zabranjeno brandiranje fajlova, pa i ovo malo sto je sacuvano unisticemo tako...
0

#387 User is online   Devimon 

• *Insane Bastard*

Posted 17 January 2009 - 01:25 AM

Ogroman broj fansub grupa za anime lepi svoje ogromno ime na fajl zajedno sa nazivom serije i time reklamira sebe i nije im nista tako da zaista ne vidim kako bi logotip mogao da bude problem cija uloga cak ni nije reklamiranje....

This post has been edited by Devimon: 17 January 2009 - 01:30 AM

Part of me wants to let you long enough to find out...the other
part REALLY WANTS TO KILL YOU!
0

#388 User is offline   daressi 

• Very Impossible Person
  • Group: VIP Gold

Posted 17 January 2009 - 01:28 AM

Nije bitno ko je uploadovao , ali je bitno ko je odradio sav taj ogroman posao (par ljudi sa ovog foruma) i najmanje na šta imaju pravo je da stave logo koji požele ...
2

#389 User is online   AcaRadio 

• Sound manipulator

Posted 17 January 2009 - 01:31 AM

View Postperica799429, on Jan 17 2009, 01:15 AM, said:

Na gore dva pomenuta sajta je strogo zabranjeno brandiranje fajlova

Ovde se radi o brendiranju rada, tj. potrosenog vremena na obradu tih crtaca.
Ako je ekipa sa ovog foruma skupljala materijal sa raznih strana, prebacivala sa VHS kaseta, radila restauraciju zvuka, pakovala to sa nekim boljim snimkom (DVD ili neki kvalitetniji TV rip), onda ima pravo da kaze - ovo smo mi sacuvali od zaborava.

Neka ljudi sada kradu linkove i postavljaju na razne forume/blogove/ostale sajtove tog tipa, ali u uglu ce da stoji odakle potice.

Ima to jos jednu prednost (mada je daleko manje bitna stavka) - za neke crtace smo morali da koristimo video ripove sa raznih satelitskih kanala (jer nije sve objavljeno na DVD-u)...postavljanje naseg logoa je odlican nacin da se prikriju logotipi tih televizija...zamsili koliko tek ruzno izgleda kada slusas nasu sinhronizaciju, a u uglu stoji npr. Rai Due.

This post has been edited by AcaRadio: 17 January 2009 - 01:36 AM

Posted Image
0

#390 User is offline   skafiskafnjak 

• crtaćokolekcionarmen
  • Group: VIP
  • Omiljeni crtać:Dusko Dugousko

Posted 17 January 2009 - 01:42 AM

Ovde su najbitnije dve stvari.

1) Da su svi ti crtaci spaseni i sacuvani od zaborava za nas,ali i generacije koje dolaze.

2) Da je vrlo bitno ko ih je radio,jer ne moze to bas svako da radi.

Stavljanje logo-a je dosta komplikovana prica,jer to ne moze bas svako razumeti.

This post has been edited by skafiskafnjak: 17 January 2009 - 01:44 AM

0

#391 User is offline   perica799429 

Posted 17 January 2009 - 01:45 AM

OK, sad ce da se nadje neko pametan pa da zamuti onaj znak i stavi svoj, malo veci i malo tamniji da se slucajno ne vidi prethodni, pa ce sledeci crop-uje video za onoliko pixela koliko je potrebno da nestane njegov znak i da na ostatak stavi svoj, na kraju cemo da gledamo na mobilnom telefonu i to u "strech" mod-u...samo vi stavljajte logo i branite vasa "autorska" prava. Evo ima sad i Cudesne Sume i Cipelica bez oznake, mozete i njih da "obradite" pa brendirate...

Over&Out

This post has been edited by perica799429: 17 January 2009 - 01:46 AM

0

#392 User is offline   bandovic 

• Synchronization Delivery Boy
  • Group: Video tim
  • Omiljeni crtać:Otkrica bez granica

Posted 17 January 2009 - 01:49 AM

@AcaRadio
Upravo to.

@perica799429
A ovo što te buni u vezi mene i mog članstva na dotičnom torrent trekeru, samo ću reći da sam član na svim domaćim torrent trekerima. Jako malo materijala ja downloadujem odatle ali sam tu da ispratim šta se sa ovog foruma širi putem mreže. Volim da čitam komentare upućene nesavesnim uploaderima koji su bez dozvole počeli da šire naš rad etiketirajući ga kao svoj, i upravo zbog toga je odlučeno da sav sadržaj iz naše radionice ima trajan pečat da bi se znalo pravo mesto porekla. Mi ne možemo da sprečimo zloupotrebe, ali možemo da otežamo posao onima koji pokušaju da nam ukradu rad. Sačekaj par meseci da se nakupi materijala, pa će opet osvanuti neki novi torrent sa novim paketom crtaća na nekom od tih trekera. Ista je situacija i sa org-om gde par dana nakon što Aca okači nove epizode LT-a, identične epizode možete da skinete u njihovoj download sekciji i sa njihovim watermarkom.

A s druge strane, kome se ne dopada, ne mora da skida. Ti ako misliš da si dovoljno sposoban da sam zamutiš/kropuješ/strečuješ uzmi i gruvaj. Ovde ne pričamo o izdanjima koja su objavljena na DVD-u, i koja možeš da kupiš na trafici u "logofree" varijanti, no vidim da si ti baš ogorčen na nas zato što kačimo logoe tako da mislim da je sva ova priča mlaćenje prazne slame.
2

#393 User is offline   milanovic92 

• Omiljeni crtać:Nindza kornjace

Posted 17 January 2009 - 01:54 AM

Jesi ti dobro covjece?
0

#394 User is offline   skafiskafnjak 

• crtaćokolekcionarmen
  • Omiljeni crtać:Dusko Dugousko

Posted 17 January 2009 - 02:13 AM

Ajde malo da smirimo strasti.

Ako niste znali,legendarni Ljubiša Bačic se bavio i muzikom.Evo njegove ploče i slike kada je bio mlad.

Attached File(s)

This post has been edited by skafiskafnjak: 17 January 2009 - 02:16 AM

0

#395 User is offline   Grimbot 

• Omiljeni crtać:Transformersi.

Posted 17 January 2009 - 02:17 AM

View PostAcaRadio, on Jan 17 2009, 12:47 AM, said:

Bilo je potrebno i nema apsolutno nikakve veze sa nekom "reklamom".
Kome smeta, ne mora da skida.

Zbog goveda koja prodaju crtace odavde. <_<

View PostAcaRadio, on Jan 17 2009, 01:31 AM, said:

Neka ljudi sada kradu linkove i postavljaju na razne forume/blogove/ostale sajtove tog tipa, ali u uglu ce da stoji odakle potice.

Pritom tvrdeci da je njihovo delo. <_<
Posted Image
0

#396 User is offline   perica799429 

Posted 17 January 2009 - 02:20 AM

Ne buni mene nista, bandovicu, a jesam ogorcen jer, kao sto sam vec rekao unistavamo i ono malo sto je sacuvano. Nisam planirao da se vise pojavljujem ovde i raspravljam nesto jer su vec poceli da se javljaju neki trolovi kao ovaj milanovic, ako nemas nesto pametno da napises nemoj na silu da se trudis...Nesto ste spominjali datume, evo vam jedan datum na slici ispod :
Posted Image

A, da, spomenuli ste org i otisao sam tamo po prvi put, i saznao kako je nastao ovaj sajt. Bas mi je nesto i bilo cudno da forumu trebaju donacije za odrzavanje, sad mi je malo jasnije...
0

#397 User is offline   Grimbot 

• Omiljeni crtać:Transformersi.

Posted 17 January 2009 - 02:26 AM

View Postperica799429, on Jan 17 2009, 02:20 AM, said:

Ne buni mene nista, bandovicu, a jesam ogorcen jer, kao sto sam vec rekao unistavamo i ono malo sto je sacuvano. Nisam planirao da se vise pojavljujem ovde i raspravljam nesto jer su vec poceli da se javljaju neki trolovi kao ovaj milanovic, ako nemas nesto pametno da napises nemoj na silu da se trudis...Nesto ste spominjali datume, evo vam jedan datum na slici ispod :
Posted Image

A, da, spomenuli ste org i otisao sam tamo po prvi put, i saznao kako je nastao ovaj sajt. Bas mi je nesto i bilo cudno da forumu trebaju donacije za odrzavanje, sad mi je malo jasnije...

E pa jbg, treba pare za hostovanje foruma.
U suprotnom bi bio dzaba server koji bi krahirao non stop zbog visoke posecenosti.

Niko ovde ne puni svoje dupe parama.
Posted Image
0

#398 User is offline   bandovic 

• Synchronization Delivery Boy
  • Omiljeni crtać:Otkrica bez granica

Posted 17 January 2009 - 02:36 AM

Taj post je nastao 2 dana nakon što sam se registrovao na ovom forumu. Tada nije postojala download sekcija, nisu postojale grupe enkodera, ja sam bio običan korisnik.

Kako ste saznali za forum?

Par dana ranije sam dobio ADSL, i skinuo sa crnaberza.com Nindža kornjače sa RTB sinhronizacijom. I mene zanimalo ko je to radio i odakle je poteklo i uključim onaj "Info bar" u Media Player Classic-u kad tamo stoji Necro i www.crtaci.info i tako je krenula ta priča... :D Znači tag u avi fajlu.

Nakon tog otkrića poželeo sam da se aktivno uključim u rad i počeo sam na sve strane da kopam i nogama i rukama ne bih li došao do prvih sinhronizovanih crtaća jer moji nikad nisu imali video rekorder i nisam imao nijednu VHS kasetu sa koje bih mogao da skinem sadržaj. Kao što i svi stari članovi znaju, po svim mogućim forumima/blogovima/grupama sam bukvalno smarao ljude ne bih li došao do nekih resursa da bi posle ljudi počeli sami da se javljaju. Nemam nameru da bilo kome polažem račune, ali takvih mojih postova možeš da nađeš na internetu koliko hoćeš. Gde god bi neko spomenuo da ima nešto sinhronizvoano ja bih ga pitao kakava je šansa da se do toga dođe....

Vezano za org, imam jednu molbu: Ako ti nije problem, ostani tamo, jer je tamo ionako sve bolje.
6

#399 User is offline   papataz 

• Don't believe a word I hoot

Posted 17 January 2009 - 02:42 AM

View Postperica799429, on Jan 17 2009, 12:40 AM, said:

Skinuo sam pre vise od mesec dana crtace iz teme Looney Tunes i tek danas ih pogledao natenane. Malo je reci da sam razocaran, zar je bilo potrebno ono "zigosanje", to je po meni jos jedan vid unistavanja i srozavanja kvaliteta radi jeftine reklame ! Sta bi bilo da su obelezeni imenom torrent sajta odakle su skinuti, stavili bi znak na levu stranu ? Sramota, mozda je i bolje da su svi izgoreli...

Attached File  1231459962632.jpg (21.72K)
Number of downloads: 9

Ako ti se ne svidjaju "oskrnavljeni" crtaci, idi negde gde ces ih naci "neoskrnavljene".

Ne mogu da verujem koliko postenog sveta ovde naseda na tvoju pricu... Sto se mene tice, talk to da cat! :)
0

#400 User is offline   perica799429 

Posted 17 January 2009 - 02:46 AM

Hahaha, ma ne trebaju meni ni org ni info, imam com i net, ionako su oni izvor svega ovoga ma koliko se vi trudili da to pobijete. Zao mi je sto sam i ovoliko vremena potrosio uzalud pokusavajuci da vas odgovorim od daljeg unistavanja neceg vrednog, ne zbog nas, vec zbog nase dece.

Puno pozdrava, sto se mene tice, prica je zavrsena...

This post has been edited by perica799429: 17 January 2009 - 02:49 AM

0

Share this topic:

• (22 Pages)
  • +
  • « First
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • You cannot start a new topic