crtaci.info: Robotech (1985) - crtaci.info

Jump to content

• (8 Pages)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Last »
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Robotech (1985) Rate Topic: ****- 5 Votes

#1 User is offline   STRiDENT 

• Group: Korisnik

Posted 03 February 2007 - 07:17 PM

Linkovi:
Wiki

Slika:
Posted Image

Komentar:
Robotech Macross Zero
E, ovo je must watch za svakog ozbiljnijeg fana Robotech sage. Extra animacija, fina pricica, dobra muzika i ima svega 5 epizoda (miniseries).
Sta vise reci: kratko ali slatko.

Robotech
Verzija koja kola netom (uglavnom na torrent sajtovima) je u stvari dub kompanije Harmony Gold - Remasterizovano - novi soundtrack, poboljsana animacija, izbacene mnoge scene nasilja iz originala (kao, u ostalom, i sa svim dub-ovima) i tri serijala: Macross Saga, Robotech Masters, The New Generation (ne racuna se novi shadow chronicles).
Prva sezona (koju sam kao mali gledao - pustala se na RTS-u) je ujedno i najbolja i sa poznatim likom - Rick Hunter...

Sta vi mislite..?

This post has been edited by Deathangel: 22 December 2008 - 09:58 AM

1

#2 User is offline   Hisoka 

• Anime frik XD
  • Omiljeni crtać:Berserk

Posted 03 February 2007 - 07:21 PM

Mislim, ustvari znam, da ovo nema veze sa Robotech-om.
Pre izlaska Robotech-a japanci su odradili Macross 7, valjda il ineki drugi Macross, koji je jako lose prosao u japanu. Posle njega su izasli mnogi naslovi kao sto je izmedju ostalih i Macross Zero.
Robotech je sa druge strane americka obrada Macross-a, koja je nista bolja vec pomentog japanskog predhodnika.

Inace radnja je zanimljiva, animacija i crtez su jako bolji nego kod originala. Stvarno vredi pogledati.
0

#3 User is offline   STRiDENT 

Posted 03 February 2007 - 08:01 PM

Hisoka said:

Mislim, ustvari znam, da ovo nema veze sa Robotech-om.  
Pre izlaska Robotech-a japanci su odradili Macross 7, valjda il ineki drugi Macross, koji je jako lose prosao u japanu. Posle njega su izasli mnogi naslovi kao sto je izmedju ostalih i Macross Zero.
Robotech je sa druge strane americka obrada Macross-a, koja je nista bolja vec pomentog japanskog predhodnika.  

Inace radnja je zanimljiva, animacija i crtez su jako bolji nego kod originala. Stvarno vredi pogledati.

Nisam ni rekao da imaju veze vec sam prosto zeleo da ih stavim u isti topic - Macross Zero je samo jedna od brojnih koje su napravljene i koje nemaju nikakve veze (osim velike slicnosti mecha fightera) jedne s drugim - timeline, storyline su skroz razliciti. S druge strane, Robotech (Harmony Gold-ov) je eng. dub originalnog japanskog crtaca i u Americi, a i kod nas je imao odlicnu prodju, a njegove karakteristike necu ponovo navoditi.
Prosto, treba ih odgledati.. :D
0

#4 User is offline   Hisoka 

• Anime frik XD

Posted 03 February 2007 - 08:07 PM

To obavezno. Pregledao sam sve od Robotech-a sto je izaslo za sada, cekam ovaj novi da se pojavi na torrentu, ali licno mi se samo prvi serijal svidja. Za razliku od Robotecha MAcross Zero je stvarno neuporedivo bolji iako ima samo 5 epizoda.
0

#5 User is offline   T_Kovenant 

• Group: VIP

Posted 03 February 2007 - 11:47 PM

Ma kako lepe uspomene budio kod mene Robotech odnosno prvi Macross, meni je lli?no od cele Macross Sage ipak najbolji Macross Plus.
Takoće jedan - ako ne i najbolji - Anime OST ikada.
0

#6 User is offline   11of10 

• Omiljeni crtać:Sezona lova

Posted 03 February 2007 - 11:55 PM

narode, jel ima neko original japanski Robotech...prvi naravno? zato sto izvaljujem da je on isao na rts umesto americkog... jer se secam gomile scena i epizoda koje posle nisam nasao u verziji koju ima ortak ...?
0

#7 User is offline   STRiDENT 

Posted 04 February 2007 - 12:40 AM

Decak_sa_poslednje_zvezde said:

narode, jel ima neko original japanski Robotech...prvi naravno? zato sto izvaljujem da je on isao na rts umesto americkog... jer se secam gomile scena i epizoda koje posle nisam nasao u verziji koju ima ortak ...?

Tesko ces to naci (osim ako ne znas japanski.. :D ).
Sala mala. Elem, nisam siguran za to jer crtani koji se svojevremeno pustao na RTS-u, imao je za glavnog aktera Rick Hunter-a, a to je produkt Harmony Gold-a odn. u pitanju je engleski dub a japanski original ima posebnog lika cije ime ne bih znao ni da napisem, kamoli izgovorim...
0

#8 User is offline   Hisoka 

• Anime frik XD

Posted 04 February 2007 - 12:45 AM

Nije problem moze da se nadje, samo je strasno glupava anima i stvarno je ne vredi gledati. Ja sam mogao da prerezem ovo od pajtosa iz Bg-a, ali sam pogledao par prvih epizoda i skenjao se tolko da sam resio da ovo ne rezem. Veruj mi ne vredi.
0

#9 User is online   Grimbot 

• Group: Video tim
  • Omiljeni crtać:Transformersi.

Posted 04 February 2007 - 01:08 AM

STRiDENT said:

Robotech Macross Zero
E, ovo je must watch za svakog ozbiljnijeg fana Robotech sage. Extra animacija, fina pricica, dobra muzika i ima svega 5 epizoda (miniseries).

Robotech
Verzija koja kola netom (uglavnom na torrent sajtovima) je u stvari dub kompanije Harmony Gold - Remasterizovano - novi soundtrack, poboljsana animacija, izbacene mnoge scene nasilja iz originala (kao, u ostalom, i sa svim dub-ovima) i tri serijala: Macross Saga, Robotech Masters, The New Generation (ne racuna se novi shadow chronicles).
Prva sezona (koju sam kao mali gledao - pustala se na RTS-u) je ujedno i najbolja i sa poznatim likom - Rick Hunter...

Sta vi mislite..?

Eh? Soundtrack je isti i sve obrisane scene su vracene u Remasterizovanoj verziji.
0

#10 User is offline   STRiDENT 

Posted 04 February 2007 - 02:32 AM

DjuraBush said:

STRiDENT said:

Robotech Macross Zero

Robotech

Sta vi mislite..?

Eh? Soundtrack je isti i sve obrisane scene su vracene u Remasterizovanoj verziji.

Soundtrack je potpuno nov - snimljeno za potrebe americkog trzista (naravno da se bazira na originalnom), a scene explicitnog nasilja (karakteristicne za japanski anime) su takodje izbacene. "Remasterizovano" u prici se odnosi na sliku - Ogg Vorbis - extra snimak!!! :th_mdr3: :th_mdr3: A to je, kao sto rekoh vec vise puta, engleski dub i znacajno se razlikuje od originalnog crtaca (nevezano za izbacene scene).
0

#11 User is offline   Optimus 

Posted 04 February 2007 - 02:56 AM

A jel zna neko koja je razlika u pri?i i doga?ajima (ako ih ima uopste) izme?u japanskih i ameri?kih parnjaka tipa Robotech: Macross i Super Dimesional Fortress Macross itd? Posto, ako sam skapirao, Harmony Gold je uzeo delove iz nekoliko (tri?) japanske anime i napravio jednu Robotek sagu: Macross, Robotech masters i New generation.
Koja je razlika izme?u njih, osim u imenima Maximilian Genius=Max Sterling recimo...
0

#12 User is offline   STRiDENT 

Posted 04 February 2007 - 11:47 AM

Optimus Prime said:

A jel zna neko koja je razlika u pri?i i doga?ajima (ako ih ima uopste) izme?u japanskih i ameri?kih parnjaka tipa Robotech: Macross i Super Dimesional Fortress Macross itd? Posto, ako sam skapirao, Harmony Gold je uzeo delove iz nekoliko (tri?) japanske anime i napravio jednu Robotek sagu: Macross, Robotech masters i New generation.
Koja je razlika izme?u njih, osim u imenima Maximilian Genius=Max Sterling recimo...

Da ne bih nepotrebno smarao...
Mislim da ces sve svoje odgovore pronaci na ovom linku
http://www.robotech.com/infopedia/faq/view...hp?categoryid=3
1

#13 User is offline   Bokica 

Posted 04 February 2007 - 02:30 PM

Macross 7 i Macross Plus su izasli 1994. ili 1995. Dakle, desetak godina posle Robotecha. Kako teće serija Macross 7 je sve gori i gori, verujte mi na re?. Izvla?i ga samo pojavljivanje Maksa, Mirije i Eksidora, a par puta se spomenu Lin Minmej i Rik Hanter, naravno njihovim originalnim imenima. Rikovo pravo ime je Hikaru I?ijo, valda se tako pise :D

Macross Zero je fenomenalno uraćen, ali po meni su totalno za#$%ali stvar sa onim čovekom-pticom.

Inaće, pristojno pojasnjenje Robotecha imate na srpskom.
0

#14 User is offline   Antropos 

• SDF-1
  • Omiljeni crtać:Robotech

Posted 11 February 2007 - 01:41 AM

Poz svima ja sam kao i vi fan robotecha ....izvinjavam se unapred administratoru za ovo sto cu reci ali moram......ako krsim pravila foruma posto nisam siguran...

Ima jos jedan forum gde se skupljaju fanovi robotecha nema nas puno ali
forum je super sredjen i sve aktuelnosti u vezi robotech sage i nastavaka mozete naci na http://www.robotech-...erse.com/forum/
0

#15 User is offline   Zillgian 

• Zli Dzedaj (perspektivni)

Posted 01 March 2007 - 06:10 PM

macrossi "zero" i "+" su do yaya, a klasicna "Rick Hunter" saga mi je dobra samo dok je prvobitna ekipa na okupu. Kasnije je bezze
0

#16 User is offline   Necro 

Posted 05 March 2007 - 02:11 AM

Evo i ja da se upi
0

#17 User is offline   l3fty 

Posted 06 March 2007 - 10:45 PM

Ehem...

Epizode Roboteka od 1-36 su identicne sto se tice Jap i Am verzije, s' tim sto je Jap manje utegnuta
Am posle toga krece sa svojim univerzumom itd
Jap dozivljava blago podsecanje kroz Do You Remember Love (skracena verzija price, alternativa)
Zatim Macross Plus - desava se par godina posle Macross-a.
Macross 7 - desava se posle zbivanja u Plus-u
Zero je stavljen pre desavanja u Macross SDF-u (ocigledno)
0

#18 User is offline   Necro 

Posted 07 March 2007 - 01:59 AM

Cek l3fty ja po onome
0

#19 User is offline   Hisoka 

• Anime frik XD

Posted 07 March 2007 - 09:21 AM

Price nisu identicne, ali su relativno slicne. Inace kada ameri uglavnom kradu od Japanaca ideje za anime nista se inventivnije ne moze ocekivati od njih.
Cak je i Saber Rider and Star Sheriff prerada jedne japanske anime koja je doduse strasno lose prosla pa su ameri otkupili licencu i autorska prava ili tako nesto.
0

#20 User is offline   l3fty 

Posted 07 March 2007 - 06:24 PM

Pa SDF i Robotech se rastavljaju po prici posle 36-e epizode.
Istina Americka verzija razvaljuje po pitanju muzike, ali je blago umeksana, tipa u Saber Rideru u prvoj epizodi vidimo kako ona dvojica likova nose beli prasak u torbama, ameri su scenu editovali :D

Inace kroz Macross se prozima song and love and peace fora :D, kroz Robotech makljaza i nesto mjuze :D
0

Share this topic:

• (8 Pages)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Last »
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users